Arkiv

12063631_894959940579840_5560432450557995547_nSistership

Sistership består av mig och Charlotte Pelgen. Efter releasen av Ramtadam splittrades ‘Anna Jadéus & the Miracle Orchestra’. Kvar på det sjunkande skeppet stod jag och Charlotte fast beslutna om att fortsätta. I systerskapets anda kastade vi oss tillsammans överbord för att sedan finna ett helt nytt skepp. Resultatet blev Sistership. Ett gränslöst och lekfullt äventyr som bjuder med dig på en simtur genom hela känsloregistret.

Jag mötte Charlotte då jag startade orkestern Anna Jadéus & the Miracle Orchestra 2013. Charlotte som var musiker och hade släppt egen musik tidigare hörde att jag sökte musiker och vi fann varandra direkt. Charlotte spelade ukulele, dragspel och körade i orkestern. Tillsammans hjälptes jag och Charlotte åt att behålla lekfullheten i musicerandet och hoppet uppe efter orkesterns uppbrott. Som Sistership började vi spela live och framföra låtar från skivan Ramtadam, fast i akustisk anda utan orkester. Vi började sedan att skriva egen musik tillsammans och döpte sig oss till Sistership. Sistership medverkade våren 2016 på hyllningsplattan Hello Mark Linkous – A tributs to Sparlekhorse som Jon Rinneby producerade. På detta album som släpptes i Maj 2016 tolkade vi Mark Linkous låt Galveston. Denna framförde vi även på hyllningskonserten som ägde rum på Victoriateatern i Malmö där andra Malmöbaserade artister såsom Nina Persson, Stella Lugosi och Christine Owman också medverkade. Hyllningsalbumet släpptes sedan på Spotify Maj 2016.

Sistership: http://www.facebook.com/Sistership


Anna Jadéus & the Miracle Orchestra

En dag 2015 tröttnade jag på att vara ensam på scen och började ta in fler och fler vänner och musiker i min omgivning upp på scen. Från solo växte jag till band som till slut blev en orkester på 8, ibland 9 personer totalt. Jag bestämde mig till slut för att vi skulle spela in ett album bestående av både mitt nyskrivna samt gammalt material. Jag drog igång vad som visade sig bli ett gigantiskt projekt som varade i ett års tid. Under året drev jag bandet, producerade musiken, satte ihop otaliga tidsplaner för inspelning i studio och musikvideos utifrån 8 personers livspussel. Samtidigt arbetade jag 75 % vid sidan om för att finansiera projektet. Det krävdes oändligt mycket arbete även från medlemmarnas sida som ställde upp ideellt. Vilket jag för evigt kommer vara tacksam för. Det blev ett färdigt album till slut och ett grymt sådant. Ramtadam släpptes hösten 2015 och avslutades med en fantastisk fet releasefest på Babel i Malmö. Inspelning, mixning och mastring gjorde Jonas Hermodsson på Rollin Sound i Staffanstorp. 

Anna Jadéus & the Miracle Orchestra: www.facebook.com/annajadeusmiracleorchestra


Anna Jadéus möter Two Sailors

Jag mötte Two Sailors bestående av Jone Eskilsson och David Birde på Remmarlövsfestivalen sommaren 2016 där vi båda spelade. Det sa bara klick både musikaliskt och vänskapligt. Jag slogs av djupet och det känslosamma allvaret i Jone och Davids musik. Jag började senare att träffa Jone och vi pratade om livet och samarbete. Two Sailors hade hösten 2016 en spelning på Blå Båten i Malmö där jag gästade bandet för första gången.

 

Two Sailors: http://www.facebook.com/twosailorsmusic


12919928_988272064590151_8816750627399670220_nAnna Jadéus möter Jon Rinneby (Låtsaspoeten)

Jag och Jon kom i kontakt med varandra hösten 2015 i Malmö. Vi upptäckte att vi hade gemensamt att vi spottade ur oss låtar i en manisk hastighet vid den här tidpunkten. Jag hade precis avslutat jätteprojektet ‘Anna Jadéus & the Miracle Orchestra’ med skivsläpp som tagit nästan ett år att genomföra. Jag hade själv börjat producera helt nytt material, för första gången på svenska och Jon var i full gång med sitt svenska soloprojekt ‘Låtsaspoeten’. Jon hade som strategi att skriva, spela in och färdigställa en låt om dagen, och jag tyckte det en skön inställning efter att ha kämpat med en så stor produktion som Ramtadam och orkestern. Mötet resulterade i att jag lade kör och även klaviatur på Jons album Nattmusik för människor och Två steg fram (2016). Som tack mastrade Jon min skiva Håll ut (2016). Vi spelade sen några gig tillsammans.

Låtsaspoeten: www.latsaspoeten.se


Anna Jadéus möter Anna Bergvall (Stella Lugosi)

Jag och Anna Bergvall (Stella Lugosi) träffades då vi båda var musiker i Irya´s Playground. And it was love! Det tog inte lång tid förrän samarbetet var igång och när Irya’s Playground tog paus fortsatte vi istället att backa upp varandra och spela i varandras band. Anna B gästade mig både som soloartist på en rad olika gig och då jag startade Anna Jadéus & the Miracle Orchestra var Anna en självklar del av den successivt växande orkestern. På samma sätt som jag kände mig som en självklar del i hennes underbara gospel-grunge-systerskap-band Stella Lugosi.
Stella Lugosi : http://www.facebook.com/pg/stellalugosise


Anna Jadéus möter Irya´s Playground

Jag kom i kontakt med Irya Gmeyner och Pange Öberg då de sökte keyboardist och körsångerska till deras band Irya´s Playground 2012. Jag svarade på annonsen och det blev startskottet på två år (från och till) tillsammans med två galna turnésvängar och många framträdanden på grymma scener, runt om i landet. Albumet The Pain Of Letting Go släpptes 2013 där jag medverkar som musiker.

Irya’s Playground: http://irya.se
Foto: Kalle Christiansson